opening van bedrijven congressen Kick offs Relatieevenementen Bedrijfsfeesten

Cases

Soort evenement: 65-jarig bestaansfeest en nieuwe look & feel
Locatie: eigen omgebouwde loods
Opdrachtgever: Nedlin
Doelstelling: Bedenk een concept waar wij zowel de medewerkers als onze klanten en relaties een mooie middag en avond kunnen bezorgen

Nedlin bestaat 65 jaar en wil dit graag vieren met hun medewerkers en partner maar ook met alle klanten, relaties en leveranciers met hun partner. Dit specifieke klantenfeest is bedoeld om een ieder op de hoogte te brengen van de naamswijziging (Rentex en Nedlin zijn samengevoegd tot Nedlin) en meteen de nieuwe look & feel te introduceren. Voor de medewerkers moest dit feest de apotheose van de verandering worden. Beide vragen hebben wij gegoten in een zeer sfeervol en zeer geslaagd Nedlin Foodtruck Festival waarvoor wij een leegstaande loods geheel omgebouwd hebben tot een sfeervol park met het wauw-gevoel. 2 warme dagen was het feest, vrijdags voor de klanten en zaterdags voor het personeel. Beide dagen waren hetzelfde, behalve de feestband op de zaterdag.

Buiten bij de entree werd men verwelkomd door Stef en Luuk de Win, beiden directeur-eigenaren van Nedlin. Hier kregen de gasten vanuit een foodtruck een heerlijk aperitiefje aangeboden. Gezellige muziek en prachtig weer zorgden meteen voor een zeer goed en ontspannen begin. Vervolgens liep men het Nedlin Foodtruckpark binnen; bomen, foodtrucks, planten, ballonnen, sfeerverlichting, muziek, gezellige zitjes, drank en eten verwelkomden op sfeervolle wijze de gasten die verbouwereerd van het resultaat het geheel in zich opnamen. Van buiten een loods, van binnen een sfeervol park. De sfeer was zoals wij 'm bedacht hadden; een parkachtige setting met Parijse zitjes temidden van een park met eromheen de foodtrucks die zorgden voor heerlijk eten. Een ieder kon zelf op pad gaan en lekkers bestellen. Ondertussen draaide vinyl-DJ Meneer Funkel heerlijke oude hits op een 2 meter hoog podium zodat hij boven de gasten uitsteeg. Zijn muziek werd afgewisseld door Big Swingers die op een apart podium hedendaagse muziek in een oud jasje swingde en perfect bij beide avonden paste. En zoals het in een echt park betaamt, kwam ook de ijscoman met z'n ijstruck nog even langs voor een verfrissend dessert.

De zaterdagavond was geheel hetzelfde met hetzelfde gevoel van de gasten bij binnenkomst. Verwondering, verbazing en het trots op Nedlin-gevoel. Omdat het voor de medewerkers het slot was van een bijzondere periode waarin de look & feel veranderd is en waar nu 1 naam is, NEDLIN, stond op het feestprogramma de band Session, die een fantastische swingshow neerzette! Een prachtig slot!

Op beide avonden hebben Stef en Luuk hun klanten en hun personeel in het zonnetje gezet. Niet alleen met mooie en dankbare woorden, want zonder hen zou Nedlin niet 65 jaar bestaan, maar ook met zo'n prachtig feest in een prachtige setting waar nog lang over gepraat zal worden.      

Soort evenement: Open Dag
Locatie: Gedenkpark Heer
Opdrachtgever: Huub en Jan Bovens
Doelstelling: Organiseer een Open Dag waarbij de mensen het Gedenkpark op een andere wijze gaan bekijken 

In maart kreeg ik een niet alledaags verzoek voor de organisatie van een Open Dag op een begraafplaats. Toen ik de opdrachtgever aan de telefoon had, was ik even stil. Ik dacht…. oeps, een Open Dag voor een begraafplaats? Dat is wel heel bijzonder. Zeker, omdat een begraafplaats voor veel mensen synoniem is aan verdriet. Je komt er alleen als er iemand in je omgeving overleden is en dat gaat altijd met verdriet gepaard. Al bij het eerste gesprek met de heren Huub en Jan Bovens werd mij duidelijk dat begraafplaatsen niet alleen verdriet betekenen, begraafplaatsen brengen ook rust en bezinning. De heren Bovens lieten mij dat tijdens een rondleiding over de begraafplaats zien. De begraafplaats kreeg ineens een andere betekenis voor mij en nu begrijp ik ook waarom deze begraafplaats “Gedenkpark” heet. De heren wilden dat mensen op een andere manier naar begraafplaatsen gingen kijken en het op een andere manier zouden ervaren. Na een goed gesprek waren wij het snel eens over het idee wat ik had voor de invulling van de Open Dag: wij vragen 6 dichters om een gedicht te maken speciaal voor het Gedenkpark welke zij zelf voordragen aan de bezoeker van de Open Dag. Op verschillende plekken op het Gedenkpark stonden dichters. Door bij elke dichter stil te staan en te luisteren naar zijn / haar gedicht, ervoer de gast de begraafplaats op een andere manier en veranderde de begraafplaats in een Gedenkpark met mooie herinneringen.

En dát was precies het doel van de dag, Dichter op het Kerkhof.

Op deze warme dag ontvingen wij de gasten met een verfrissend drankje en een heerlijk gebakje en hadden de heren Bovens genoeg tijd om met een ieder te praten. De dag stond ook in het teken van het 20-jarig beheer van het kerkhof en het 95-jarig bestaan van de uitvaartorganisatie van de familie Bovens. Voor deze gelegenheid reikte André Willems, wethouder bij de gemeente Maastricht, samen met de heer Huub Bovens het 1e exemplaar van het speciaal gemaakt boekje uit aan Kelly Haen. 

Soort evenement: Heropening 
Locatie: Maastricht
Opdrachtgever: Vodafone
Doelstelling: Bedenk een concept waarmee wij kennismaken met het nieuwe werken en het nieuwe werken promoten

Het vernieuwde kantoorgebouw van Vodafone in Maastricht is geheel gerenoveerd en biedt de medewerkers een geheel nieuwe manier van werken. De medewerkers hebben de flexibiliteit en de vrijheid om te werken waar en wanneer zij het meest productief, efficiënt en creatief zijn. Het nieuwe kantoor biedt hiervoor verschillende nieuwe technologieën, flexibele werkplekken en diverse ruimtes om collega’s en gasten informeel te ontmoeten.

Veel mensen begrijpen op zich wel dat je je kantoor moet inrichten met flexibele werkplekken, maar zijn toch nog redelijk sceptisch over of zo’n aanpak nu wel of niet werkt. Deze scepsis en dit gevoel hebben wij verbeeld en verwoord in 3 humoristische sketches gespeeld door leden van theatergroep Boom Chicago. In 3 sketches van 5 minuten namen zij de gast aan de hand mee in de voordelen van het flexibele werken: De eerste sketch begon met “Dit is niet te geloven, mijn werkplek is weg!” en de 3e sketch eindigde met: “Wat fantastisch dat ik kan werken daar waar ik mij het prettigst voel.” Herkenning en geloof in de nieuwe werkwijze was het algemene gevoel. Na de sketches kwamen de speeches van de CEO van Vodafone Nederland, Jens Schulte-Bockum, en de waarnemend burgemeester van Maastricht, Jan Mans. Vervolgens werd een flitsende film met hippe beat getoond met sfeerbeelden van het nieuwe kantoor en de medewerkers die hun zeer positieve ervaringen in korte oneliners vertelden. De climax van de film was de ‘inkleuring’ van beide gebouwen in de rood/witte Vodafonekleuren waarna direct rood/witte confetti werd afgevuurd waarmee het gebouw officieel geopend werd. De gasten kregen vervolgens de gelegenheid om het gebouw te bekijken waarna er nog lang geborreld werd in de Plaza, de hippe kantine van Vodafone met op de achtergrond hippe loungemuziek van DJ Dennis.

Soort evenement: Opening
Locatie: Geleen
Opdrachtgever: LANXESS Elastomers
Doelstelling: Bedenk een stijlvolle, internationale opening voor het hoofdkantoor

Het splinternieuwe internationale hoofdkantoor van LANXESS werd in april 2013 officieel geopend door de heren Weymans en Breuers. Nadat de heren de selecte groep gasten persoonlijk hebben ontvangen, wordt de dag gestart met een prachtige film die de look and feel van LANXESS bijzonder weergeeft. Vervolgens heet Simone van Trier een ieder hartelijk welkom en vinden de presentaties en speeches plaats gevolgd door een forum met o.a. Twan Beurskens (gedeputeerde Provincie Limburg) en Bert Kip, CEO van Chemelot Campus. Het openingsmoment gebeurt door een druk op de knop waardoor een doek met foto’s van de 5 werelddelen waar LANXESS gevestigd is, naar beneden valt en een kunstwerk te voorschijn komt waar het product van LANXESS, rubber, in verwerkt is. Hierna volgt een rondleiding door het kantoorgebouw. Tijdens de rondleiding wordt het atrium geheel omgebouwd tot een luxueus restaurant waar de gasten een heerlijk 4-gangendiner door Ria Joosten Catering geserveerd krijgen. Een bijzondere opening, zeer gewaardeerd door de dames en heren van LANXESS.
De volgende dag is er een open dag georganiseerd voor de medewerkers met hun familie met divers entertainment en heerlijke hapjes. De feestavond voor medewerkers met hun partner vindt plaats op de boot Ocean Diva die aangemeerd ligt in Maasbracht. Qua uitstraling lijkt de boot sterk op de sfeer in het hoofdkantoor. Hier wordt tot in de late uurtjes gefeest waarna iedereen veilig thuisgebracht wordt door de georganiseerde taxiservice.

Soort evenement: Personeelsfeest
Locatie: Kerkrade
Opdrachtgever: Obvion
Doelstelling: Bedenk en organiseer een bijzonder event waarin de kernwaarden van Obvion tot uitdrukking komen

Obvion Hypotheken viert het 10-jarig bestaan met een heel bijzondere feestdag. Alle medewerkers worden ontvangen in een creatieve accommodatie alwaar de groep te horen krijgt hoe de dag eruit ziet. De groep van 200 gasten wordt verdeeld in kleinere groepen en gaan onder begeleiding van professionals hun eigen Obvion-commercial maken met de kernwaarden als thema van de commercials. Al snel zijn de groepen enthousiast aan de slag en het mooie weer helpt zeker mee om de commercials tot een goed resultaat te brengen. Aan het eind van de middag vertrekt iedereen huiswaarts en aan het begin van de avond staat de taxi thuis gereed om de medewerker op te halen voor de heuse Oscar-première van hun eigen film. De Rodahal is omgetoverd tot een sfeervolle dinerzaal met prachtige Amerikaanse beelden en mega-grote Oscars. De gasten worden ontvangen door niemand minder dan Maik de Boer die vanavond de Best Dressed-award uitreikt aangezien in de uitnodiging gevraagd is om je te kleden als je favoriete filmster. De première van de films verloopt zoals een echte première moet verlopen; veel gelach, gezelligheid en enthousiasme. Tijdens het diner beoordeelt Maik de Boer de creaties. Na de Oscar-uitreikingen voor de beste films en de Best Dressed-award vindt de Afterparty plaats in een naastgelegen zaal die voor de gelegenheid als discotheek ingericht is en gaat iedereen heerlijk uit zijn dak.

Soort evenement: Congres
Locatie: Maastricht
Opdrachtgever: Netwerkorganisatie Communicatienetwerk Limburg
Doelstelling: organiseer een inhoudelijk stevig congres voor de 150 leden van de club in het kader van het 25-jarig bestaan

Communicatienetwerk Limburg bestaat 25 jaar en viert dit met een jubileumsymposium over Beïnvloeding met het thema “Read my lips”. 150 Limburgse communicatieprofessionals luisteren naar de verscheidenheid aan invalshoeken zoals neurologie, gedragswetenschappen, communicatiewetenschappen en de actualiteit van het moment… de Amerikaanse verkiezingen.
Communicatiemensen zijn bedreven in het verleiden van mensen, om een idee, een product of een merk aan de man te brengen. Iets gedaan krijgen, in beweging zetten, verleiden…de essentie van communicatie is beïnvloeding. Na de ontvangst met heerlijke vlaai en zoete croissantjes wordt men verwacht in de plenaire zaal waar coryfeeën als Jack de Vries en Ap Dijksterhuis aan het woord komen. De lunch wordt genuttigd in het restaurant van het hotel en vervolgens kan men deelnemen aan workshops op het gebied van communicatie. Hiervoor heeft men zich van te voren kunnen inschrijven via de speciaal gemaakte website. Na de workshops wordt de middag plenair vervolgd met een presentatie van Theo Bovens en de dag wordt afgesloten met reclamegoeroe Eugène Roorda, alles onder het dagvoorzitterschap van Simone van Trier. De enerverende dag wordt afgesloten met een borrel en zeer tevreden en bijgeprate communicatiemensen.

Soort evenement: Jubileum
Locatie: Heerlen
Opdrachtgever: Rob Moonen
Doelstelling: bedenk en organiseer een onvergetelijk en bijzonder jubileumfeest

Rob Moonen, bouwer en ontwerper van (zeer) luxe woonhuizen stelde de vraag: kan je ook een jubileumfeest organiseren waarbij ik niet saai in de rij hoef te staan om de felicitaties in ontvangst te nemen? In Theater Heerlen is op het podium een “keukentafel-setting” gemaakt. Want zodra je iets aan je huis gaat verbouwen, zit je aan de keukentafel om alles te bespreken. Wij starten de avond met een flitsende film over Moonen Bouw met aansluitend een interview met Rob Moonen en zijn vader. Aan de keukentafel werden een 4-tal klanten van Rob Moonen uitgenodigd die onlangs hun huis hebben laten (ver-)bouwen. Deze 4 klanten zaten als het ware aan hun eigen keukentafel want het beeld op het scherm gaf het uitzicht wat zij hebben vanuit hun keukentafel naar buiten toe. Op een informele wijze werden zij geïnterviewd door Paul ’t Lam over hoe zij de samenwerking met Rob Moonen hebben ervaren. De gasten van deze avond waren Sharon Walraven, Boy Litjens, Fons Bonekamp en Bert van Marwijk. Een persoonlijke noot werd gebracht door de muziekkeuze van de gasten die live ten gehore gebracht werd door Nancy Grooves. Aan het eind van de avond overhandigde Rob Moonen het magazine “Rob” aan zijn vader. Het magazine dient als luxe give away van de avond en voor potentiële klanten.
Voor en na het “theaterprogramma” konden mensen genieten van een walking diner in de foyer van het theater. Een fantastisch en bijzonder jubileumfeest.

Soort evenement: relatie-evenement
Locatie: Amsterdam
Opdrachtgever: SKIDATA International
Doelstelling: Organiseer een evenement met het thema Hollywood, Movie Night in Amsterdam

In de grandeur van Restaurant De Kroon op het Rembrandtplein in Amsterdam werden de gasten van SKIDATA op de rode loper ontvangen door ware paparazzi-fotografen. Boven in de hal aangekomen kregen de heren een passend vlinderstrikje om en werden de dames ‘getatoeëerd’ met Swarovski-kristallen. Een goed begin van het Hollywood-event welke SKIDATA door 1 For All Events heeft laten organiseren voor al haar nationale en internationale relaties.
Direct bij binnenkomst werd een ieder welkom geheten met een heerlijk koel glas Prosecco en zorgde Marilyn Monroe voor een uitbundige lach op de gezichten van de verraste gasten. Tijdens de ontvangst werden de gasten getrakteerd op heerlijke appetizers en stijlvolle ‘Frank Sinatra’-muziek gezongen door Peter Rip. De tv-schermen van de accommodatie werden intensief gebruikt met beelden uit oude Hollywoodfilms. Rustig netwerken en borrelen was een van de wensen van de klant, aangezien de gasten de beurs Intertraffic deze dag hadden bezocht. Na het welkomstwoord van de CEO over de invulling van de avond startte het walking dinner en werden de gasten verrast met heerlijk en mooi gepresenteerde hapjes. Om 21.00 uur was het officiële moment voor het uitreiken van de Golden Parking Barrier Awards voor de beste parkeerfoto en het beste filmpje op parkeergebied. In de maanden voorafgaand aan het evenement zijn alle relaties aangeschreven om hun film of foto in te sturen. Met een ware Oscarshow met duopresentatie van de CEO en Marilyn Monroe werden de genomineerde filmpjes op de schermen getoond. De CEO maakte de winnaars bekend en deelde de felbegeerde prijzen aan hen uit. Marilyn Monroe zong ter ere hiervan 2 van haar meest bekende hits. Hierna was het tijd voor de DJ en de VJ die swingende dansmuziek met bijbehorende videoclips draaiden en die ervoor zorgden dat de voetjes stevig van de vloer gingen. Rond 23.00 uur traden de ‘Blues Brothers’ op en zongen samen met de gasten de sterren van de hemel. De laatste gasten feestten nog tot 02.00 uur in de prachtige, historische Restaurant De Kroon aan het sfeervol verlichte Rembrandtplein in Amsterdam.

Soort evenement: relatie-evenement
Locatie: Amsterdam
Opdrachtgever: All Options
Doelstelling: bedenk een bijzonder concept voor het jaarlijkse relatie-evenement van All Options, met als thema Life is All about Options

Rood is het codewoord in dit evenement en rood kleurde de Beurs van Berlage op een onnavolgbare wijze! Gasten werden ontvangen op een gigantisch rood plein waar op de 4 hoeken 4 zuilen van 2x2x2 stonden. Op deze zuilen startten wij met ‘levende beelden’ die de kernwaarden van All Options uitbeeldden (Ambition, Smart, Fun en Innovate). Verder dansten, swingden en jongleerden de gehele avond artiesten op deze zuilen. Op het plein grote stonden grote rode poefen zodat men rustig kon zitten en bijpraten. Aan de andere kant van de zaal rondom het rode podium stonden trendy, langwerpige, rode statafels met witte barkrukken. Achteraan een prachtig rood verlichte cocktailbar mixten de gehele avond cocktailshakers diverse cocktails en Maison van den Boer zorgde voor de inwendige mens.
4 projectieschermen van 7x5 meter hingen 2 aan 2 aan weerszijden van de galerij van de beurs en in het midden trof men een megagroot uitvergrote boom wat het logo van All Options weergaf. Op de schermen en de boom werden wereldfoto’s, diverse muziekclips, VJ-beelden, live beelden van de avond en foto’s getoond. Ook werden regelmatig de uitslagen van het interactieve grondstoffenbeursspel getoond welke wij voor deze gelegenheid op maat hebben vervaardigd. Voor de muziek tekenden het hippe jazztrio Sparrow Jazz, het bekende New Cool Collective en DJ Alex van Oostrom en VJ Daniëlle Kwaaitaal luidden de avond uit.

Soort evenement: relatie-evenement
Locatie: de Efteling
Opdrachtgever: TCK Sports Group
Doelstelling: bedenk en organiseer een relatie-event waar alle sportmerken van TCK in naar voren komen in het kader van het 40-jarig bestaan

TCK Sports Group is dealer van ruim 20 bekende sportmerken op allerlei gebied voor de Benelux. De sportmerken zijn allemaal A-merken en internationaal toonaangevend in hun segmenten. TCK Sports Group behartigt alle belangen van deze merken in de markt, van sales en marketing, logistiek en after sales tot service en garantieafhandeling. Te denken valt aan merken als Arena, Schöffel, Moonboot, Lowa etc.
De top 15 klanten van de 20 vertegenwoordigers die TCK Sports Group telt, zijn met het hele gezin uitgenodigd voor een geheel verzorgde dag in de Efteling. De zakelijke relaties worden in de ochtend kort gescheiden van het gezin en krijgen een 1,5 uur durende spectaculaire sportshow onder leiding van Jack van Gelder voorgeschoteld.
De show vindt plaats in het sprookjesachtige Fata Morgana Paleis in de Efteling. In een modeshow-opstelling neemt men plaats en de show wordt gestart met een flitsende film over TCK. Hierna interviewt Jack van Gelder de directeur Dirk Schaffrath en zijn vader en oprichter Guido Schaffrath. Hoogtepunt van de show is de fantastische modeshow waarin alle 20 merken door de medewerkers op een bijzondere manier op hippe muziek getoond wordt. Ook leden van het Fonds Gehandicapten Sport, het goede doel wat TCK sponsort, showen een aantal artikelen. Klap op de vuurpijl zijn de bekende sportmannen Mark Tuitert en Sven Boekhorst; beide heren worden gesponsord door TCK. Na deze enerverende show volgde de “petje op, petje af” quiz met vragen over de sportmerken welke TCK behartigt. Het slot vormde de overhandiging van het magazine TCK NeXT van Dirk aan zijn vader als dank voor 40 jaar TCK. De gasten waren laaiend enthousiast en genoten na de show van een zeer uitgebreide lunch waarna men de Efteling op deze prachtige zonnige dag op eigen gelegenheid samen met het gezin kon bezoeken.

Soort evenement: opening nieuwe fabriek en kantoor
Locatie: Maastricht
Opdrachtgever: Rubber Resources
Doelstelling: bedenk en organiseer een bijzondere en passende opening voor het nieuwe kantoorpand en de nieuwe fabriek

Rubber Resources... een prachtig internationaal bedrijf op de Beatrixhaven in Maastricht. Na een uitgebreide uitleg en rondleiding realiseer je je dat je zonder Rubber Resources nergens naar toe kunt rijden want de autobanden onder je auto zijn gemaakt van reclycled rubbermateriaal van Rubber Resources. Een openingshandeling waarin een autoband de hoofdrol speelt, mag dan eigenlijk niet ontbreken en zo kwam op 6 november The Stig alom bekend van TopGear uit Engeland aangereden in een race-auto om de kernwaarden van Rubber Resources zijnde Stevigheid, Kwalitatief goed, Solide en Betrouwbaar te demonstreren en kracht bij te zetten in een spectaculaire Burning Rubber-demonstratie. Buiten op het mega-grote terrein hadden wij een circuit gemaakt waar de Burning Rubber-demonstratie plaatsvond. Achter de dranghekken stonden de gasten genietend te kijken terwijl in het circuit The Stig de banden stevig demonstreerde en spectaculaire rondjes reed rondom de GridGirls. Gedurende de demonstratie galmde het muzieknummer The Eye of the Tiger van de band Survivor uit de boxen en becommentarieerde presentator Rolf Holtjer het geheel op de bekende TopGear-wijze en ook op de bekende Formule 1-wijze. Het beeldmerk van Rubber Resources is een witte tijger en zo was de band weer rond. Klap op de vuurpijl was natuurlijk de onthulling van The Stig en wat bleek.... de directeur Ruud Burlet bleek The Stig te zijn... 
Een prachtige en bijzondere bevestiging van de opening waar natuurlijk de speciale speeches door Burgemeester Hoes, Gedeputeerde Twan Beurskens, de heer Frank van Buren (voorzitter SIM), de heer Varadaraj (Corporate Managing Director van Elgi, de moedermaatschappij van Rubber Resources) en natuurlijk de heer Ruud Burlet aan voorafgingen. In het paviljoen buiten op het terrein werd het pand officieel geopend door een druk op de knop door de 5 heren waardoor de film The Making of... werd gestart. 
En dat de komst van The Stig naar Maastricht voor diverse media ook heel bijzonder was, hebben wij gemerkt aan publiciteit rondom de opening.