opening van bedrijven congressen Kick offs Relatieevenementen Bedrijfsfeesten

Open Dag Gedenkpark Heer

Soort evenement: Open Dag
Locatie: Gedenkpark Heer
Opdrachtgever: Huub en Jan Bovens
Doelstelling: Organiseer een Open Dag waarbij de mensen het Gedenkpark op een andere wijze gaan bekijken 

In maart kreeg ik een niet alledaags verzoek voor de organisatie van een Open Dag op een begraafplaats. Toen ik de opdrachtgever aan de telefoon had, was ik even stil. Ik dacht…. oeps, een Open Dag voor een begraafplaats? Dat is wel heel bijzonder. Zeker, omdat een begraafplaats voor veel mensen synoniem is aan verdriet. Je komt er alleen als er iemand in je omgeving overleden is en dat gaat altijd met verdriet gepaard. Al bij het eerste gesprek met de heren Huub en Jan Bovens werd mij duidelijk dat begraafplaatsen niet alleen verdriet betekenen, begraafplaatsen brengen ook rust en bezinning. De heren Bovens lieten mij dat tijdens een rondleiding over de begraafplaats zien. De begraafplaats kreeg ineens een andere betekenis voor mij en nu begrijp ik ook waarom deze begraafplaats “Gedenkpark” heet. De heren wilden dat mensen op een andere manier naar begraafplaatsen gingen kijken en het op een andere manier zouden ervaren.

Na een goed gesprek waren wij het snel eens over het idee wat ik had voor de invulling van de Open Dag: wij vragen 6 dichters om een gedicht te maken speciaal voor het Gedenkpark welke zij zelf voordragen aan de bezoeker van de Open Dag. Op verschillende plekken op het Gedenkpark stonden dichters. Door bij elke dichter stil te staan en te luisteren naar zijn / haar gedicht, ervoer de gast de begraafplaats op een andere manier en veranderde de begraafplaats in een Gedenkpark met mooie herinneringen.

En dát was precies het doel van de dag, Dichter op het Kerkhof.

Op deze warme dag ontvingen wij de gasten met een verfrissend drankje en een heerlijk gebakje en hadden de heren Bovens genoeg tijd om met een ieder te praten. De dag stond ook in het teken van het 20-jarig beheer van het kerkhof en het 95-jarig bestaan van de uitvaartorganisatie van de familie Bovens. Voor deze gelegenheid reikte André Willems, wethouder bij de gemeente Maastricht, samen met de heer Huub Bovens het 1e exemplaar van het speciaal gemaakt boekje uit aan Kelly Haen. 

 

Gedenkpark Heer

Klik hier voor meer foto's....